Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα τα φτιάξουμε όλα – Θα απαντήσω για όλα στη ΔΕΘ

29

Μαραθώνιος αγώνας της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού για να υπάρξει ανακούφιση όλων όσοι επλήγησαν από την πρωτοφανή θεομηνία στην Θεσσαλία – Πότε θα δώσει απαντήσεις ο Μητσοτάκης για τις ευθύνες;

«Θα τα φτιάξουμε όλα από την αρχή». Αυτή ήταν η διαβεβαίωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος για δεύτερη φορά βρέθηκε στους τόπους της καταστροφής και ανακοίνωσε μέτρα αποζημιώσεων για τους πλημμυροπαθείς.

Η δέσμευσή του ότι η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό όλων των πολιτών που επλήγησαν από τη φονική κακοκαιρία «Daniel» επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα κάνει ότι καλύτερο γίνεται για να επανέλθει η περιοχή σε κάποιους κανονικούς ρυθμούς και πως σήμερα θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για τους πληγέντες.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «πρώτη μας προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας Υγείας» και υπογράμμισε πως «η έννοια της επόμενης ημέρας έχει να κάνει με την επούλωση των σοβαρών τραυμάτων που άφησε πίσω της η θεομηνία».

Όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα, θα ανοίξει η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής (arogi.gov.gr), διαβεβαιώνοντας τους πολίτες πως «το κράτος θα είναι δίπλα τους και θα είναι δίπλα τους γρήγορα». Επισήμανε πως ο προϋπολογισμός θα καλύψει στο ακέραιο τις αποζημιώσεις που απαιτούνται για αγρότες και κτηνοτρόφους.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως την Τρίτη θα μεταβεί στο Στρασβούργο για να ζητήσει την αρωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Την Τρίτη το πρωί θα βρεθώ στο Στρασβούργο ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου για να συναντήσω την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να έχουμε μία σημαντική οικονομική υποστήριξη. Είναι μία καταστροφή που απαιτεί και από την Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», υπογράμμισε.

«ΕΣΠΑ, Πόροι Ταμείου Ανάκαμψης και πόροι Ταμείου Φυσικών Καταστροφών θα συμβάλλουν ώστε να μην επωμισθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι το μεγάλο κόστος της αποκατάστασης των ζημιών από τις φυσικές καταστροφές», επισήμανε και πρόσθεσε: «Ο προϋπολογισμός ΕΛΓΑ έχει ουσιαστικά εξαντληθεί αλλά το κράτος είναι εδώ με τον προϋπολογισμό να ενισχύσει ΕΛΓΑ για να στηρίξει αγρότες και κτηνοτρόφους – θέλουμε να μείνουν εδώ να ανακτήσουν ζωικό και φυτικό κεφάλαιο – θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε βήμα».

«Θα απαντήσω για όλα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ζητήματα των ευθυνών λέγοντας ότι θα τοποθετηθεί εκτενώς στην ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. «Πολλά περισσότερα θα έχω να πω και το επόμενο Σαββατοκύριακο που θα βρεθώ στη ΔΕΘ με μία εβδομάδα καθυστέρηση νομίζω απολύτως κατανοητή. Θα απαντήσουμε στα θέματα αυτά. Θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις. Θα μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν θα ωραιοποιήσουμε τίποτα αλλά δεν θα μηδενίσουμε και τίποτα και από εκεί και πέρα οι πολίτες θα μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

Γίνεται σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε πρόκειται να κρυφτεί, ούτε πρόκειται να αφήσει αναπάντητα ερωτήματα για αυτή την πρωτοφανή τραγωδία.


Πηγή