Βασίλης Κικίλιας: Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ – Καμία πρόθεση παραίτησης από τον υπουργό

36

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, έβαλε τέλος στα σενάρια παραίτησης μέσα από τηλεοπτική του συνέντευξη.

Στη θέση του θέλει να παραμείνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Δεν φυγομάχησα ούτε το 2014 σαν υπουργός Προστασίας του Πολίτη μέχρι τις εκλογές, ούτε σαν υπουργός Υγείας μέσα στην πανδημία μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού. Δεν θα φυγομαχήσω τώρα με τις χειρότερες πυρκαγιές και πλημμύρες στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως ο διορισμός των υπουργών και των μελών της κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού. Από την πλευρά του, ξεκαθάρισε πως δεν έχει πρόθεση παραίτησης, εκτός αν αποφασίσει κάτι διαφορετικό για το υπουργείο ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτώμενος για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και αν άργησε να ζητηθεί η βοήθειά τους, ο Βασίλης Κικίλιας έσπευσε να ευχαριστήσει τον στρατό. Επεσήμανε πως τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται σε αυτές τις περιπτώσεις και εξήγησε πως από την Τετάρτη είχαν δρομολογηθεί τα προβλεπόμενα για να υπάρξει η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Κικίλας ευχαρίστησε προσωπικά τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν. Στη συνέχεια, εξήγησε πως λειτούργησε η συνδρομή των ελικοπτέρων αλλά και γιατί δεν ήταν εφικτό εξαρχής να χρησιμοποιηθούν βάρκες. Επιπλέον, ανέφερε πως υπήρξε υποδειγματική συνεργασία με τον κ. Φλώρο, με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία.


Πηγή