Κυβερνητικά στελέχη: Περιμένετε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

36

Σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης, η παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα για πιθανό ανασχηματισμό.

Πολλά είναι τα σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ειδικότερα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία. Σύμφωνα, ωστόσο, με κυβερνητικά στελέχη τις επόμενες ημέρες δεν φαίνεται ότι θα υπάρξουν εξελίξεις. «Περιμένετε την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ», έλεγαν χαρακτηριστικά τα στελέχη της κυβέρνησης, βάζοντας «φρένο» για την ώρα στα σενάρια των αλλαγών.

Το τι θα αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο, παραμένει άγνωστο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης (12/9), σε σχετική ερώτηση απάντησε πως «Ούτε γνωρίζω, ούτε θα μπορούσα να γνωρίζω τέτοια πρόθεση και εξέλιξη. Είναι προνόμιο του πρωθυπουργού. Είναι κοινότυπο αλλά είναι έτσι. Όποιος έχει δημόσιο αξίωμα κρίνεται. Πάνω από όλα από τους πολίτες. Είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια η μόνη ιδεολογία κάποιων να είναι η καρέκλα, αυτό δεν συμβαίνει για τις κυβερνήσεις και όσους έχουν θέσεις ευθύνης επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αξιολογούμαστε όλοι καθημερινά. Δεν θα μπορούσα, όμως, να γνωρίζω τι σχέδια έχει ο πρωθυπουργός. Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη προς όλους τους πολίτες σε πολύ δύσκολες συγκυρίες. Είχαμε το πιο δύσκολο καλοκαίρι με τις πυρκαγιές, δοκιμάστηκε ο κρατικός μηχανισμός, οι άνθρωποι των σωμάτων ασφαλείας υπερέβαλαν εαυτούς. Οφείλουμε να κινούμαστε πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά και να δούμε τι άλλο πρέπει να γίνει για να γίνουμε καλύτεροι».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η απάντηση του Βασίλη Κικίλια. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υποστήριξε πως δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί, ωστόσο, εξήγησε πως την απόλυτη αρμοδιότητα για τον διορισμό της κυβέρνησης και των στελεχών της την έχει ο πρωθυπουργός.


Πηγή