Κυριάκος Μητσοτάκης: Όλη η χώρα πενθεί για το δράμα στη Λιβύη

37

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για δράμα αναφερόμενος στον θάνατο των πέντε μελών της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη και τόνισε πως θα είναι στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων.

Στο τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη, που κόστισε τη ζωή πέντε Ελλήνων – τριών στρατιωτικών και δύο πολιτών – αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές. Και ταυτόχρονα να αγωνιούμε για την υγεία ανθρώπων μας, που θέλησαν να απαλύνουν την αγωνία άλλων ανθρώπων. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ταξίδεψαν στη Λιβύη για να βοηθήσουν μετά το χτύπημα της φύσης που πλήγωσε και τη δική μας χώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Σε ένα τραγικό δυστύχημα θρηνούμε 5 μέλη της ελληνικής αποστολής. Ένα δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης», τόνισε.

Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης, υπογράμμισε: «Όλη η χώρα πενθεί. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους 10 τραυματίες. Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους».


Πηγή