Πώς διαβάζουν στη ΝΔ τη σφοδρή κόντρα Αχτσιόγλου – Κασσελάκη

36

Αποστάσεις κρατούν η Πειραιώς και το Μέγαρο Μαξίμου από τις σφοδρές εσωκομματικές κόντρες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Στελέχη της ΝΔ παρακολουθούν με προβληματισμό τον πόλεμο λάσπης που διεξάγεται μεταξύ των δύο βασικών στρατοπέδων στην Κουμουνδούρου. Αρκετοί γαλάζιοι υπογραμμίζουν μάλιστα ότι είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως ότι η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη θα ρίξει πολύ χαμηλά το πολιτικό επίπεδο και θα μετατρέψει την ουσία σε επικοινωνιακό μάρκετινγκ. Παρόλα αυτά όπως σημειώνουν έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ «ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς είναι ένα κόμμα σε διαρκή διάλυση και σε διαρκή διάσπαση» και όπως λένε αυτό είναι κακό διότι η χώρα δεν έχει σοβαρή αντιπολίτευση.

Στα όσα δε κατήγγειλε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ότι ο Κασσελάκης ήταν συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2012 -2015, συνεργάτες του πρωθυπουργού λένε πως αυτά τα πράγματα δεν ισχύουν. Δεν ήταν ποτέ συνεργάτης του πρωθυπουργού αν και είχαν γνωριστεί σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε πρόσφατο άρθρο του στον Εθνικό Κήρυκα, τον Ιούλιο του 2023 ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι είχε μια εξαιρετική σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάτι το οποίο δεν προκύπτει, τουλάχιστον σύμφωνα με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Σε κάθε περίπτωση η εντολή που έχει δώσει ο πρωθυπουργός σε όλα τα στελέχη, τους υπουργούς και τους βουλευτές της ΝΔ είναι να ασχολούνται με τα προβλήματα του τόπου και όχι με όσα τεκταίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη ΝΔ θα κινηθούν θεσμικά και θα περιμένουν να δουν ποιος θα είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη εβδομάδα. Άλλωστε όπως δήλωσε και από την ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης όποιος κι αν αναλάβει, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να τον συναντήσει.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι τα γαλάζια στελέχη επιμένουν ότι περιμένουν να ακούσουν τις απόψεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ (όποιος κι αν είναι) για τα κρίσιμα ζητήματα όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Εθνική Ασφάλεια, τα ελληνοτουρκικά, την κλιματική κρίση, την πολιτική προστασία, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. «Για όλα αυτά δεν έχουμε ακούσει συγκεκριμένες προτάσεις από τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ», λένε από την Πειραιώς.

«Η κυβέρνηση ούτε μπορεί, ούτε θέλει να πάρει θέση για το θέμα αυτό, εύχεται ωστόσο να αποκτήσει ο τόπος μια αξιωματική αντιπολίτευση που θα ασκεί έντονη κριτική χωρίς τοξικό λόγο για να πάμε μπροστά», είναι αυτό που λένε οι επικεφαλής του Μεγάρου Μαξίμου από την πρώτη Κυριακή των εκλογών στην Κουμουνδούρου.


Πηγή