Άρχισαν οι «αναγνωριστικές βολές» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

25

Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ μετά τις επιθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη – Στην αντεπίθεση η ΝΔ, σηκώνει το γάντι στις κατηγορίες Κασσελάκη

Ευθεία επίθεση στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, εξαπέλυσε χθες (29/09) για πρώτη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Νομίζω η εικόνα μιλάει από μόνη της κι όσοι την παρακολουθήσουν βγάζουν δυστυχώς γρήγορα συμπεράσματα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης για την πρόσφατη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εμείς θέλουμε να αντιπαρατεθούμε πολιτικά με κ. Κασσελάκη και περιμένουμε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Αυτό χθες δεν το είδαμε».

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, αναφορικά με το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη, στο οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για ψήφιση νομοσχεδίων από χειροκροτητές: «Χαρακτήρισε χειροκροτητές τους βουλευτές που ψηφίζουν τα νομοσχέδια και πρέπει, λέει, σε αυτό να βάλουμε φωτιά. Επειδή επισκέπτεται συχνά το κοινοβούλιο να μην περιορίζεται σε βόλτες στο κοινοβούλιο και το εστιατόριο, για να μάθει τους χώρους, αλλά να μάθει και κάποιες βασικές αρχές του κοινοβουλευτισμού».

Μαρινάκης: «Δεν καταλαβαίνω»

Επιπλέον, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε απευθυνόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη: «Οι νόμοι να του πούμε ψηφίζονται κατά πλειοψηφία από βουλευτές που λέει χειροκροτητές, που είναι οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του έθνους. Υπάρχουν και νομοσχέδια που ψηφίζονται με αυξημένες πλειοψηφίες κι από άλλα κόμματα και το δικό του. Δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει με τη σημερινή του ανάρτηση».

Μαρινάκης: «Τι λένε οι βουλευτές του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναρωτήθηκε: «Αμφισβητεί (σ.σ. ο Στέφανος Κασσελάκης) την κοινοβουλευτική δημοκρατία; Την αρχή της πλειοψηφίας; Και τι λένε οι βουλευτές του κόμματός του που έχουν ψηφίσει νομοσχέδια; Και τα υπόλοιπα κόμματα τι έχουν να πουν; Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». «Εμείς εκφράσαμε ευχή να αποκτήσει η χώρα σοβαρή κι αξιόπιστη αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε έως τώρα. Το αντίθετο βλέπουμε», σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης στο τέλος της τοποθέτησής του για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ι αιχμές που άφησε εναντίον του κ. Κασσελάκη και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας. ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι «ένας πολιτικός αρχηγός, και ειδικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κρίνεται με βάση πολιτικές. Πολιτικές μέχρι τώρα δεν έχουμε δει, ούτε έχουμε ακούσει. Και δεν είναι κάτι το οποίο λένε μόνο τα στελέχη της κυβέρνησης. Είναι κάτι το οποίο ομολογούν τα ίδια τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Ο κ. Τσιόδρας επισήμανε ότι «περιμένουμε να δούμε αν εκτός από εικόνα, υπάρχει και ουσία. Προς το παρόν, δεν βλέπω κάτι τέτοιο».

«Αγρίεψε» ο Κασσελάκης

Στην επίθεση του Παύλο Μαρινάκη κατά του Στέφανου Κασσελάκη απάντησε με αιχμηρή δήλωση η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη. Η ίδια τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλει περισσό θράσος να παραδίδεις μαθήματα Δημοκρατίας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγες ώρες μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σε βάρος των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών». Μετά τη Δώρα Αυγέρη, απάντησε και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος κατά τη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξαπέλυσε τα πυρά του στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στην παραγωγή της πολιτικής, και ρωτάει αν… αμφισβητώ τη Δημοκρατία. Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το Δ.Σ. της ΑΔΑΕ μαζί με τον Κ. Βελόπουλο χωρίς συνεννόηση», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Στέφανος Κασσελάκης. Όσο περνούν οι μέρες γίνεται σαφές ότι η κυβέρνηση θα σηκώνει το γάντι στις κατηγορίες του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα αφήνει τίποτα να πέφτει στο κενό.


Πηγή