ΣΥΡΙΖΑ: Τον υποψήφιο της ΝΔ στον Δήμο Περάματος στηρίζει η Κασιμάτη – Την κατηγορεί ο νυν δήμαρχος

74

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή της ανέφερε ότι στηρίζει κριτικά για δήμαρχο Περάματος τον «προοδευτικό» και «δημοκρατικό» Γιάννη Λαγουδάκο

Νέοι τριγμοί επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόφαση που πήρε η Νίνα Κασιμάτη να στηρίξει τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών στο Πέραμα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή της ανέφερε ότι στηρίζει κριτικά για δήμαρχο Περάματος τον «προοδευτικό» και «δημοκρατικό» Γιάννη Λαγουδάκο.

«Προσδοκώ να δω να επαναλειτουργεί το ολυμπιακών διαστάσεων Κολυμβητήριο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ προς όφελος των παιδιών και όλων των πολιτών του Περάματος, που στερούνται αυτόν τον πόρο άθλησης, κοινωνικοποίησης και υγείας για πάνω από 15 χρόνια! Γι’ αυτό στον β’ γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών στηρίζω κριτικά για Δήμαρχο Περάματος τον προοδευτικό και δημοκρατικό ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΓΟΥΔΑΚΟ. Πάνω από όλα όμως γιατί τον έχει στοχοποιήσει το μπλοκ των “Σπαρτιατών”. Στο Πέραμα δεν θα περάσει ο φασισμός. Όλες και όλοι αύριο προσερχόμαστε στις κάλπες. Συμμετέχουμε-Δεν απέχουμε!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του προερχόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Λαγουδάκη, ο οποίος δεν πέρασε στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών.

Ο κ. Λαγουδάκης ξεκαθάρισε πως επίσημη γραμμής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι στον Δήμο Περάματος δεν στηρίζει κανέναν από τους δύο συνδυασμούς που διεκδικούν τη δημοτική αρχή.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Νίνας Κασιμάτη «αντιδημοκρατική» και «αλαζονική» και σημείωσε πως «έπεσαν οι μάσκες, αποκαλύπτοντας ποιες επιλογές έκανε για το Πέραμα. Όλες αυτές οι επιλογές μόνο προοδευτικές και δημοκρατικές δεν είναι».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γιάννη Λαγουδάκη

«Έχω συνηθίσει στη ζωή μου να είμαι λιτός στο λόγο μου και να σέβομαι τις συλλογικές αποφάσεις. Για τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών στο Πέραμα εκφράστηκα ως όφειλα τόσο ως φυσικό πρόσωπο και δήμαρχος αυτής της πόλης, όσο και ως υποψήφιος δήμαρχος Περάματος μέσω της ανακοίνωσης της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Περάματος “Μαζί για την Ανατροπή”. Στην ανακοίνωσή μας αυτή ήμασταν απολύτως σαφείς ως προς τη θέση μας ότι η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Περάματος “Μαζί για την Ανατροπή” δεν στηρίζει κανέναν από τους δύο συνδυασμούς που διεκδικούν τη δημοτική αρχή στο Πέραμα στο δεύτερο γύρο.

Δεν θα είχα λοιπόν λόγο να επανέλθω στο συγκεκριμένο θέμα εάν δεν ερχόταν σήμερα στην επιφάνεια η απαράδεκτη από κάθε άποψη δημοσίευση της βουλευτή Νίνας Κασιμάτη.

Σήμερα, η εν λόγω βουλευτής ξεπερνώντας κάθε όριο αλαζονείας και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, παρέχει ανοιχτά στήριξη (και όχι μόνο) στον υποψήφιο της ΝΔ στο Δήμο Περάματος και κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον συνδυασμό του Γιάννη Λαγουδάκου, η καταστροφική θητεία του οποίου είναι γνωστή στο Πέραμα λόγω της υπερχρέωσης και του υπερδανεισμού. Καμία αντίστοιχη ανακοίνωση δεν έκανε όμως για να στηρίξει στις εκλογές τον δικό μας συνδυασμό που ξεχρέωσε το Δήμο και τον παραδίδει με οικονομικό απόθεμα εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τον παρέλαβε καταχρεωμένο, με ταμείο μόλις 2.200 ευρώ και χωρίς χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Η σημερινή πρωτοβουλία της Νίνας Κασιμάτη να στηρίξει ανοιχτά το συγκεκριμένο συνδυασμό, όταν η παράταξή μας έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση ότι δεν στηρίζει κανέναν από τους δύο στον δεύτερο γύρο, αποτελεί προσωπική και μόνο επιλογή της και ενέργεια πρωτόγνωρα απαράδεκτη.

Θα ήταν από κάθε άποψη για γέλια εάν ως πολιτικό γεγονός δεν ήταν τόσο τραγικό. Η συγκεκριμένη κυρία ανάλωσε όλο τον προεκλογικό βουλευτικό της χρόνο για να πείσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να την ψηφίσουν με μονοσταυρία (για το καλό του κόμματος). Στο Δήμο Σαλαμίνας στις δημοτικές εκλογές υποστήριξε την επίσης υποψήφια της ΝΔ και Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ Μπόγρη. Κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών στο Πέραμα έλαμψε διά της παντελούς απουσίας της. Σήμερα όμως δεν κρατήθηκε και έπεσαν οι μάσκες, αποκαλύπτοντας ποιες επιλογές έκανε για το Πέραμα. Όλες αυτές οι επιλογές μόνο προοδευτικές και δημοκρατικές δεν είναι. Από που αντλεί λοιπόν αυτό το θράσος και θέλει τώρα να υποδείξει το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες αυτής της πόλης; Σε ποιους απευθύνεται; Σε όλους όσοι έδωσαν μεγάλο αγώνα εδώ και μια δεκαετία για να διασωθεί αυτή η πόλη και να μην πέσει στα χέρια του ενός ή του άλλου που τη 2η Κυριακή διεκδικούν τη δημοτική αρχή Περάματος με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα για το μέλλον της πόλης μας;

Είναι σαφές ότι εμείς μέσω της ανακοίνωσης της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Περάματος “Μαζί για την Ανατροπή”, την οποία και παραθέτω ξανά ,θεωρούμε ότι και οι δύο επιλογές είναι επιλογές υποχώρησης και αναδίπλωσης απέναντι σε ό,τι είχαμε κατακτήσει έως σήμερα».


Πηγή