Κόντης: «Στη χώρα μας έρχονται φανατικοί ισλαμιστές που μας θεωρούν εν δυνάμει εχθρούς»

28

Με τους κινδύνους εθνικής ασφάλειας συνέδεσε το μεταναστευτικό-προσφυγικό, ο βουλευτής των ”Σπαρτιατών” Ιωάννης Κόντης, κατά την κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών, όπου συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό.

 

«Δεν είμαστε, και εγώ προσωπικά, a priori εναντίον κάθε μετανάστη. Μεγαλώσαμε με μετανάστες Αιθίοπες, οι οποίοι είναι μια εξαίρετη κοινότητα που έχει πλήρως αφομοιωθεί στην Ελλάδα, με Φιλιππινέζους, με άλλες εθνικότητες οι οποίες ποτέ δεν έδωσαν δικαιώματα, ζουν δίπλα μας και αισθάνονται και αυτοί, μπορώ να πω, σε ένα μέρος τους Έλληνες. Αυτοί, λοιπόν, είχαν κάποια κοινά στοιχεία με τον ελληνικό πολιτισμό, είτε η θρησκεία, είτε η αντίληψη. Ερχόντουσαν εδώ με άλλες προοπτικές και δεν ήθελαν να επιβάλουν τον δικό τους πολιτισμό», είπε ο βουλευτής των ”Σπαρτιατών” και προσέθεσε: «

Οι χώρες από τις οποίες έρχονται σήμερα είτε λαθραία, είτε με τα σύμφωνα αυτά, οι δύο κύριες χώρες Πακιστάν, Αφγανιστάν και το Μπαγκλαντές σαν τρίτη χώρα, έχουν ένα κοινό. Έχουν σαν θρησκεία τον φανατικό ισλαμικό φονταμενταλισμό της ουαχαμπιστικής σαλαφιστικής απόκλισης. Και για όσους έχουν μελετήσει είναι η σκληρή μορφή του σουνιτικού Ισλάμ, η οποία θεωρεί όλους εμάς εν δυνάμει εχθρούς».

«Αυτοί, λοιπόν, οι τύποι έρχονται σαν διωγμένοι λόγω φτώχειας από τη χώρα τους, γιατί δεν υπάρχουν πόλεμοι ούτε στο Πακιστάν, ούτε στο Μπαγκλαντές, ούτε στο Αφγανιστάν αυτή τη στιγμή και εμείς πρέπει να τους υποδεχθούμε, και είπατε πριν ότι δίνουμε σε όσους δικαιούνται δικαίωμα παραμονής. Πώς εσείς βγάζετε, με ποια συμπεράσματα, ότι έχουν δικαίωμα παραμονής ο ”χ” Μοχάμεντ, Μουσταφά, Αλή ή ότι όνομα δηλώσει και του δίνουμε ένα δικαίωμα να μείνει στη χώρα μας; Με τι στοιχεία; Γιατί συνήθως έρχονται χωρίς διαβατήρια, μπαίνουν σε βάρκες τις οποίες συνήθως τρυπάνε οι διακινητές για τον απλό λόγο ότι έτσι θα θεωρούνται ναυαγοί και πρέπει να τους περισυλλέξουμε», ανέφερε ο κ. Κόντης.


Πηγή