Τσιρώνης: «Επικίνδυνο κοκτέιλ μεταναστών, αρνητικά προσκείμενο στην Ελλάδα»

32

Να ενημερωθεί η Βουλή για τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ζήτησε ο βουλευτής της ”Νίκης” Σπύρος Τσιρώνης, στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής, με αντικείμενο τις τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό.

Αναφερόμενος στο Μνημόνιο Κατανόησης που ενδεχομένως να υπογράψουν Ελλάδα και Τουρκία, ο βουλευτής της ”Νίκης”, εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για το σημείο που ανοίγει τον δρόμο για ευκολότερη μετακίνηση Τούρκων πολιτών σε ελληνικά νησιά.

«Αν αληθεύει το δημοσίευμα ότι θα υπάρχει δυνατότητα έκδοσης επί ελληνικού εδάφους στα επτά νησιά, Ρόδο, Κω, Σάμο, Λέσβο, Χίο, Λέρο και Καστελόριζο, δωδεκάμηνης βίζας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το αν αυτή η δωδεκάμηνη βίζα επισύρει και άλλα δικαιώματα, όπως εργασίας ή παραμονής στα νησιά αυτά ή αν μπορεί να ανανεώνεται διαδοχικά, γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μιλάμε για άδεια παραμονής, όχι για δωδεκάμηνη βίζα. Γιατί, πώς ξέρετε ότι η Τουρκία δεν θα εργαλειοποιήσει νέα κύματα μετανάστευσης, όταν μας έχει απειλήσει με αυτό στο παρελθόν; Εμείς το προσφέρουμε έτσι;», ανέφερε ο κ. Τσιρώνης.

Ο βουλευτής της ”Νίκης” αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το Ισραήλ, για να δεχθεί η Ελλάδα Παλαιστινίους από τη Γάζα. «Δημοσιεύματα που είδαν το φως κάνουν λόγο για απόρρητο έγγραφο, το οποίο διέρρευσε και φέρει υπογραφή υπουργού του Ισραήλ και εξετάζει τη δυνατότητα συνεργασίας με όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, ώστε να μπορέσουν να δεχτούν τους Παλαιστίνιους που έχουν εκτοπιστεί από τη Γάζα. Στις ευρωπαϊκές χώρες αναφέρονται η Ισπανία και η Ελλάδα. Πέρα από το απαράδεκτο γεγονός του αναγκαστικού διωγμού, προκύπτει, όσον αφορά την Ελλάδα, και ένα σημαντικό ζήτημα ασφαλείας, ειδικά μετά τη στάση που κράτησε και ο πρωθυπουργός της χώρας στον ΟΗΕ με τη μη ψήφιση της κατάπαυσης του πυρός, κλείνοντας έτσι το μάτι στο Ισραήλ», είπε ο κ. Τσιρώνης και προειδοποίησε για «επικίνδυνο κοκτέιλ μεταναστών, αρνητικά προσκείμενο στην Ελλάδα».


Πηγή