Οι σκέψεις Κασσελάκη για το τετ α τετ με Μητσοτάκη

26

Την πρώτη του ευκαιρία να συζητήσει ιδιωτικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα έχει ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που θα έχουν σήμερα, στις 10.00, οι δύο άνδρες, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Οι πληροφορίες από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι σκοπός του είναι να θέσει στο τραπέζι όλα τα ανοιχτά ζητήματα του πολιτικού σκηνικού.

Προφανώς αρκετά από αυτά θα εξαρτηθούν ανάλογα με το πώς θα κυλήσει η συζήτηση, όμως οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη έχουν δώσει ένα ασφαλές περίγραμμα. Από την Κουμουνδούρου καθιστούν σαφές ότι ο αρχηγός τους θα θέσει το ζήτημα της διαφάνειας, το οποίο, άλλωστε, χαρακτηρίζουν «ταυτοτικό» για τους ίδιους. Άλλωστε, καταγγέλλουν την κυβέρνηση για νέο «δώρο» προς τα τηλεοπτικά κανάλια, την ώρα που χαρακτηρίζουν το επιτελικό κράτος ως «μέσο για την επιβολή καθεστώτος».

«Αποτελεί το βαθύ κράτος της ΝΔ, των πελατειακών σχέσεων, των γαλάζιων golden boys, της αποδυνάμωσης του ΑΣΕΠ, των χιλιάδων μετακλητών, των απευθείας αναθέσεων, των υποκλοπών, της απαξίωσης των Ανεξάρτητων αρχών και των ελεγκτικών θεσμών, της υπονόμευσης της ανεξαρτησίας της δημόσιας διοίκησης και της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της», σημείωσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του, ο Στέφανος Κασσελάκης. Παράλληλα, σκοπεύει -σύμφωνα με τις ίδιες ανώτατες κομματικές πηγές- να σταθεί στο νομοσχέδιο της Νίκης Καραμέως, το οποίο στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν «ντροπή για τον Έλληνα».

Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης, χθες, έκανε ειδική αναφορά στη συγκεκριμένη κυβερνητική πρωτοβουλία, σημειώνοντας πως «ανοίγει η κερκόπορτα για την εκχώρηση υπηρεσιών του ΑΣΕΠ σε ιδιώτες (άρθρο 19), πράγμα το οποίο θα υπονομεύσει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία του ΑΣΕΠ, καθώς και το αδιάβλητο των διαδικασιών του».

Φυσικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να αναδείξει και τη λάθος στρατηγική της κυβέρνησης στον πόλεμο στη Γάζα και για τη στάση της χώρας, που δεν συμπεριφέρεται ως πυλώνας ειρήνης στην περιοχή, αλλά ως σύμμαχος του Ισραήλ. Ανησυχία για το εσωκομματικό μέτωπο Πάντως, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο Στέφανος Κασσελάκης, μίλησε για την ανάγκη ενότητας. Γι αυτό, άλλωστε, ζήτησε από όλες τις πλευρές να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης.

Βέβαια, ο ίδιος δεν αναλαμβάνει κάποια πρωτοβουλία επ’ αυτού -η δαμόκλειος σπάθη της διαγραφής κρέμεται ακόμα πάνω από τα κεφάλια των Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανου Τζουμάκα-, ενώ «λάδι στη φωτιά» ρίχνουν καθημερινά με δημόσιες δηλώσεις τους, ορισμένοι στενοί του συνεργάτες. Μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ανώτατες κομματικές πήγες σημείωναν ότι ήρθε η ώρα να υπάρξει μια σοβαρή εναλλακτική λύση για τον πολίτη.

Με κοστολογημένες προτάσεις, με την πλήρη και εναρμονισμένη συνεργασία των τμημάτων του κόμματος, των κοινοβουλευτικών τομεαρχών και του think tank που ετοιμάζει ο Στέφανος Κασσελάκης. Μάλιστα, οι ίδιες πήγες σημείωσαν ότι οι δημοσιογράφοι αναλώνονται με πολύ δυνατές φωνές από μειοψηφίες που δεν αφήνουν να φανεί η εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και οι ρηξικέλευθες προτάσεις θα ακολουθήσουν.

Παράλληλα, απαντώντας στην κριτική που ακούστηκε προς τον πρόεδρο του κόμματος, για την αποστροφή του κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, όπου απέδωσε την τραγωδία σε «ανθρώπινο παράγοντα», ξεκαθάρισε ότι εννοούσε όλη την αλυσίδα των κυβερνητικών επιλογών και των προσώπων που είχαν ευθύνες.


Πηγή