Τι είπε ο Κασσελάκης στον Μητσοτάκη – Τα τέσσερα ζητήματα που έθεσε

26

Στέφανος Κασσελάκης: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε τέσσερα ζητήματα στον πρωθυπουργό

Τέσσερα βασικά ζητήματα, αυτό των υποκλοπών, τις ανάγκης αλλαγής στον τρόπο που γίνονται τα πόθεν έσχες, τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην κρίση στη Μέση Ανατολή και της άρσης της ασυλίας των τραπεζιτών έθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν, στη Βουλή, οι δύο άνδρες.

Υποκλοπές-ΕΥΠ

Οι πήγες της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι ο πρόεδρος τους ζήτησε να διευκολύνει η κυβέρνηση διαλεύκανση σκανδάλου. Ο πρωθυπουργός, ως πολιτικός προϊστάμενος ΕΥΠ, μπορεί να δώσει εντολή για άρση του απορρήτου υπαλλήλων της ΕΥΠ, έτσι ώστε να καταθέτουν ως μάρτυρες και του παρέδωσε το νόμο με το σχετικό άρθρο που το προβλέπει νόμος, στον νόμο 3649, άρθρο 14, παράγραφος 4 Οι δύο άνδρες, μίλησαν, επίσης, για το ΑΣΕΠ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να υποστηρίζει πως θα πρέπει να γίνονται διορισμοί αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ όλων των διοικήσεις δημοσίων οργανισμών.

Πόθεν έσχες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και πρόταση αλλαγής του νόμου για τα πόθεν έσχες. Δηλαδή να βρεθεί ο μηχανισμός έτσι ώστε να κατατίθενται οι πραγματικές τιμές και όχι εικονικές δηλώσεις, με δημοσίευση όλων των στοιχείων των δανείων, δηλαδή να συμπεριλαμβάνονται όροι χορηγήσεις πληρωμής κτλ

Μέση Ανατολή

Ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε λάθος να συναντά ο κύριος Μητσοτάκης τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, αλλά να αρνείται να συναντήσει τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης που συνάντησαν τόσοι άλλοι πρωθυπουργοί. Συμπλήρωσε πως το συμφέρον της Ελλάδας επιβάλλει να προωθεί την ειρήνη, την σταθερότητα και το διεθνές δίκαιο στην περιοχή της.

Άρση Ασυλίας

Επίσης, έθεσε το ζήτημα της άρσης ασυλίας των τραπεζικών στελεχών, ζητώντας την κατάργηση κάθε υφιστάμενης ασυλίας και οποιασδήποτε άλλης διάταξης υπάρχει, η οποία είναι προνομιακή για τραπεζικά στελέχη δημοσίων οργανισμών επιτροπών κτλ


Πηγή