ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα αναμένονται δύο αποχωρήσεις κορυφαίων στελεχών

30

Αποχωρήσεις προετοιμάζουν δύο από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Οι αποφάσεις της «Ομπρέλας» για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με όλα όπως δείχνουν για το μέλλον του θα κριθεί το σαββατοκύριακο στη συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπής με τις ομάδες εντός κόμματος να προετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ήδη όπως προέκυψε από τη μαραθώνια και σχεδόν ολονύχτια της «Ομπρέλας» παρά τις προτάσεις για άμεση αποχώρηση, επικράτησε η απόψη να παραστούν και να υπερασπιστούν τις ιδέες και την ιστορία τους στη συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου.

Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του OPEN, δύο από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται εντός της ημέρας να αποχωρήσουν.

Πολιτική κριτική από «6+6»

Στη συνάντηση της ομάδας των Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Ηλιόπουλου, έλαβαν μέρος 130 άτομα. Ο προβληματισμός που καταγράφηκε για την πορεία του κόμματος, ήταν έντονος και η απόφαση ήταν το να κατατεθεί κείμενο διαφοροποίησης και κριτικής.

Οι «6+6» θεωρούν πως το πολεμικό κλίμα και η πολιτική απαξίωση του χώρου, αποτελεί ευθύνη της ηγεσίας. Έτσι, στην Κεντρική Επιτροπή σκοπεύουν να εκφράσουν με συγκροτημένο τρόπο τη διαφωνία τους με την πολιτική και στρατηγική που ακολουθείται από τη νέα ηγετική ομάδα.

Μάλιστα, σημειώνουν πως θα υποστηρίξουν με θετικό τρόπο την πολιτική τους πρόταση για τη νέα σύνθεση που θα καταθέτουν, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η υπέρβαση της κρίσης και για να υπάρξει μεγαλύτερη απόκριση στις ανάγκες της κοινωνίας με σοβαρό και αξιόπιστο τρόπο.

Στη συνδιάσκεψη δεν τέθηκε θέμα αποχώρησης τους από το κόμμα, όμως, από το τι θα ειπωθεί στην Κεντρική Επιτροπή και το πως θα συμπεριφερθεί η ηγεσία, θα κριθεί και το δικό τους μέλλον στην Κουμουνδούρου.


Πηγή