Αποστολάκης: Θα μείνει η ομάδα Αχτσιόγλου στον ΣΥΡΙΖΑ – Να βάλει νερό στο κρασί του ο Κασσελάκης

50

Αυξάνεται κατά 50% το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για τον Δεκέμβριο. Έτσι, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που θα λάβουν 200 ευρώ τον Δεκέμβριο, θα πάρουν άλλα 100 ευρώ επιπλέον.

Επίσης, το 50% θα λάβουν και οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που θα δουν αύξηση 8% από τον Δεκέμβριο.

Έτσι αν κάποιος που συνολικά λαμβάνει σήμερα 250 ευρώ λόγω επιπλέον ανήλικου παιδιού θα λάβει τον Δεκέμβριο 375 ευρώ.

Το 50% θα το λάβουν και όσοι θα κάνουν αίτηση τον Δεκέμβριο που θα λάβουν το αυξημένο επίδομά των 216 ευρώ.

Δικαιούχοι

α. Μονοπρόσωπο νοικοκυριό:

κάθε ενήλικο άτομο που διαμένει μόνο του σε κατοικία και δεν εμπίπτει στην κατηγορία ενηλίκων έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

β. Πολυπρόσωπο νοικοκυριό: όλα τα άτομα που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη.

Στο πολυπρόσωπο νοικοκυριό εντάσσονται:

1) φιλοξενούμενα άτομα ή φιλοξενούμενη οικογένεια, με την προϋπόθεση ότι η φιλοξενία είχε δηλωθεί στην τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και

2) τα ενήλικα τέκνα έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους.

γ. Άστεγοι:

Τα άτομα που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας ή κάνουν χρήση Υπνωτηρίων που λειτουργούν στους Δήμους, δύναται να είναι δικαιούχοι του προγράμματος. Η διαπίστωση της έλλειψης στέγης δεν δύναται να τεκμηριωθεί μόνο μέσω του εντύπου της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.


Πηγή