Τη θεωρία των «δυο άκρων» επικαλέστηκε ο Κασσελάκης

24

Η άποψη των «δυο άκρων»  που επικαλέστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο αντιπαράθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ

Μια αποστροφή η οποία αναμένεται να προκαλέσει νέα μεγάλη σύγκρουση, αυτή τη φορά όχι μόνο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε ολόκληρο τον προοδευτικό χώρο, προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, που επί τους ουσίας επικαλέστηκε την ανιστόρητη και αντιεπιστημονική θεωρία των «δύο άκρων».

«Η αποχή είναι μεγάλο ρίσκο για την κοινωνία μας. Γιατί μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικές αμφιταλαντεύσεις, σε εξτρέμ, και στην Ακροδεξιά και στην Αναρχία, ειδικά όταν υπάρχουν οικονομικές πιέσεις, κοινωνικές πιέσεις», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της πρώτης του τοποθέτησης, στην παρουσίαση του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη, «Το Φαινόμενο Κασσελάκη».

Μάλιστα, χρησιμοποίησε τη λέξη «extrem» και στη συνέχεια έβαλε από τη μία πλευρά την Ακροδεξιά και από την άλλη την Αναρχία. Η άποψη αυτή που εξέφρασε, αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο αντιπαράθεσης, καθώς πρόκειται για αιτία πολέμου για την Αριστερά, η οποία θεωρεί πως τη χρησιμοποιούν πολλές συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις, επιχειρώντας να ταυτίσουν την Ακροδεξιά με τα εργατικά επαναστατικά ρεύματα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, υποστήριξε πως «η εκλογή μου άλλαξε πολλές καριέρες και φιλοδοξίες». Συμπλήρωσε πως «δεν θα αφήσω κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε για «τραμπισμό» από άλλα πρώην στελέχη του κόμματος του, σημείωσε πως «οι απόψεις μου είναι διαφορετικές από τον Ντόναλντ Τραμπ και η ομάδα μου βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας».


Πηγή