Μητσοτάκης για οπαδική βία: «Απαίτηση να γίνουν ξανά τα γήπεδα χώροι αθλητικής άμιλλας»

66

Ο πρωθυπουργός τόνισε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου πως το ζήτημα της οπαδικής βίας θα επιλυθεί με κάθε τρόπο.

Ξεκάθαρος ως προς την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας ήταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιου.

Ο κύριος Μητσοτάκης έκανε λόγο για αυτοματοποιημένες κυρώσεις, μεταξύ άλλων, σε αντικειμενικά γεγονότα σε γήπεδα όπως η ρίψη κροτίδων και φωτοβολίδων, οι οποίες θα φέρνουν συγκεκριμένες ποινές.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για το ζήτημα:

«Θα προχωρήσουμε στην άμεση, όπως οι κάμερες, καθιέρωση μητρώου, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, που θα επιτρέπει την άμεση ταυτοποίηση του κατόχου και ακόμα μια σημαντική παρέμβαση, η πολιτεία θα μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα με διοικητικές ποινές, πάνω σε αντικειμενικά γεγονότα τα οποία θα επισύρουν αυτοματοποιημένες ποινές. Η σχετική έρευνα έχει αναβαθμιστεί με την εισαγγελία να ερευνά τυχόν σύνδεση της βίας με εγκληματικές οργανώσεις. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και υπάρχει καθολική απαίτηση να γίνουν τα γήπεδα χώροι αθλητικής άμιλλας. Δεν είναι δυνατόν να καταναλώνουμε σημαντικούς ανθρώπους της κοινωνίας στα γήπεδα».


Πηγή