Μητσοτάκης: «Η πρωθυπουργία δεν είναι σκαλοπάτι για κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα»

19

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το γεγονός να είμαι Πρωθυπουργός της Ελλάδας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο ελληνικός λαός με εμπιστεύθηκε για να κυβερνήσω, η πρωθυπουργία δεν είναι σκαλοπάτι για κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το γεγονός να είμαι Πρωθυπουργός της Ελλάδας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει κάποια στιγμή την πρωθυπουργία και να βρεθεί σε ένα ευρωπαϊκό αξίωμα.

«Δουλειά μου είναι να εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη και όχι το αντίστροφο»

«Διαβάζω και εγώ αυτά τα σενάρια, τα οποία δεν ξέρω ποιος τα τροφοδοτεί. Ίσως κάποιοι, μη μπορώντας να με αντιμετωπίσουν πολιτικά, να σκέφτονται κάποια έξοδο διά της “προαγωγής” προς τα πάνω.

Θα επαναλάβω, λοιπόν, αυτό το οποίο είχα πει και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο ελληνικός λαός με εμπιστεύθηκε για να κυβερνήσω, να κυβερνήσουμε τη χώρα για την επόμενη τετραετία.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για εμένα από το γεγονός να είμαι Πρωθυπουργός της χώρας. Δεν είναι η πρωθυπουργία ένα σκαλοπάτι για κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα, είναι η σημαντικότερη δουλειά την οποία δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσα να κάνω. Δουλειά μου είναι να εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη και όχι την Ευρώπη στην Ελλάδα», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.


Πηγή