Λινού: «Γιατί παραιτήθηκα από τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ»

25

Η Αθηνά Λινού ξεκαθάρισε πως παραμένει στις τάξεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά την απόφαση να παραιτηθεί από τομεάρχης Παιδείας.

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση της Αθηνάς Λίνου ότι παραιτήθηκε από τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι καθήκοντα αναλαμβάνει ο Διονύσης Καλαματιανός, σε συνεργασία με την αναπληρώτρια τομεάρχη, Ράνια Θρασκιά.

Η Αθηνά Λινού απάντησε στο ερώτημα γιατί παραιτήθηκε από τομεάρχης Παιδείας, τονίζοντας ότι «διότι είμαι ταυτόχρονα μέλος και σε άλλες δύο επιτροπές και το έργο ήταν αρκετά μεγάλο, ώστε να μην μπορώ να αποδώσω σε όλα τα ενδιαφέροντα. Δεν είχα λειτουργήσει ξανά ποτέ, δεν ήμουν ποτέ βουλευτής ξανά και πραγματικά δεν το ήξερα και βέβαια δεν είναι ότι ήταν το μοναδικό ενδιαφέρον που έχω.

Οι λόγοι που μπήκα στη Βουλή έχουν σχέση που ενδιαφέρθηκα, δηλαδή και με την Υγεία και κυρίως τη δημόσια υγεία, με ανθρωπιστικά και κοινωνικά θέματα, με τα οποία ασχολούμαι τα τελευταία τριάντα χρόνια και έτσι, θεώρησα ότι καλύτερα να κάνω αυτά που κάνω σωστά και πλήρως, παρά να κάνω μόνο ένα μέρος».

Απαντώντας στο ερώτημα αν τίθεται θέμα παραμονής στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε πως «όχι, βεβαίως. Παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ και θα προσφέρω όσο μπορώ περισσότερο για θέματα ισότητας, υγείας, παιδείας, στον ελληνικό λαό δεν έχει τεθεί ποτέ τέτοιο θέμα».


Πηγή