Κόντρα Κέραμεως -Λιβάνου με Βελόπουλο: Δεν πουλάμε βυζαντινά εδώ – Δεν θα επιτρέψουμε καλπονοθεία

20

Άμεση ήταν η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας στην κριτική που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατά του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο. 

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν ανάμεσα στην υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως, τον αναπληρωτή υπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την επιστολική ψήφο.

Η κ. Κεραμέως και ο κ. Λιβάνιος, απαντώντας στην οξεία επίθεση που εξαπέλυσε κατά του νομοσχεδίου ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, τον κατηγόρησαν για κωλοτούμπα. Θύμισαν παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, στις οποίες συμφωνούσε με τη θέσπιση της επιστολικής ψήφου. Σημείωσαν πως το 2019 και το 2021 η Ελληνική Λύση συμφωνούσε, όμως, το 2023 καταψήφισε τις σχετικές διατάξεις.

«Θα ψηφίσουν και οι βρικόλακες»

Παιρνόντας στην αντεπίθεση, ο κ. Βελόπουλος αντέτεινε: «Εσείς συμφωνείτε να ψηφίσουν οι βρικόλακες και νεκροί, εμείς μόνο οι Έλληνες».

Ανταπαντώντας ο Θεόδωρος Λιβάνιος είπε πως «επειδή εδώ δεν πουλάμε… βυζαντινά, αν έχετε μια καταγγελία ότι έχει ψηφίσει νεκρός, να την κάνετε. Αν δεν αντιλαμβάνεστε ζητήματα δημοκρατίας, είναι δικό σας θέμα…».

Η κόντρα έληξε όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατηγόρησε τον κ. Λιβάνιο για πολιτική μεταπήδηση από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, θυμίζοντας ότι ο αν. υπουργός δήλωσε σε συνέντευξη του ότι στους εκλογικούς καταλόγους «υπάρχουν 500.000 νεκροί».


Πηγή