Σταμενίτης: «Η Ελλάδα έχει τις προοπτικές να γίνει πρωταγωνιστής στον αλιευτικό τουρισμό»

18

Ο Yφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέφρασε την πίστη ότι η Ελλάδα έχει τις προοπτικές να μετατραπεί σε πρωταγωνιστή στον αλιευτικό τουρισμό.

O Yφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, αναφέρθηκε στις πολιτικές που προωθεί το Yπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι οποίες στοχεύουν στη στήριξη της μικρής παράκτιας αλιείας και την προστασία των επαγγελματιών αλιέων, στα εγκαίνια του αλιευτικού καταφυγίου στην Αγία Άννα.

Ο κ. Σταμενίτης εξέφρασε την πίστη ότι η Ελλάδα έχει τις προοπτικές να μετατραπεί σε πρωταγωνιστή στον αλιευτικό τουρισμό, μία δραστηριότητα που μπορεί να προσφέρει επιπλέον εισόδημα στους Έλληνες αλιείς και να κρατήσει ζωντανές τις τοπικές κοινωνίες στις περιοχές όπου αναπτύσσεται, πάντα με σεβασμό στη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, ο κ. Υφυπουργός υπογράμμισε τη σημασία του έργου υποδομής, τονίζοντας ότι αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στον εκσυγχρονισμό και την ανάδειξη, κυρίως των αλιευτικών δραστηριοτήτων, αλλά και συμπληρωματικά των αγροτουριστικών δραστηριοτήτων, με πολλαπλά οφέλη για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία, αφού ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές διαδικασίες, εξασφάλισε την ένταξη του έργου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και εν συνεχεία ακολούθησε η συμβασιοποίηση.

Τέλος, ο κ. Σταμενίτης μίλησε για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης σε όλες τις πτυχές της οικονομικής δραστηριότητας, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στις συνέπειες του φαινομένου στον πρωτογενή τομέα, υπογραμμίζοντας πως το κράτος θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας, μίας περιοχής που δοκιμάσθηκε έντονα από τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής.


Πηγή