Ο Τεμπονερας, ο Χριστοδουλακης και ο ρόλος Κοτσακά – Η εκδήλωση και το παρασκήνιο

31

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, προξενητής πίσω από τον άτυπο αυτό γάμο της κεντροαριστεράς είναι ένας παλιός γνώριμος του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Κοτσακάς

Τριγμούς έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η συμμετοχή του βουλευτού του κινήματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, από κοινού με τον Διονύση Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά, στην εκδήλωση της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο «απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;».

Εκφράζοντας τη σαφή ενόχληση της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος άφησε αιχμές κατά της επιλογής του Μανώλη Χριστοδουλάκη να λάβει μέρος στην εκδήλωση, κάνοντας λόγο για «προβληματική» συμμετοχή και πως δεν βοηθάει την προσπάθεια του κόμματος να είναι δεύτερη δύναμη. Μάλιστα, ο κ. Σπυρόπουλος στηλίτευσε το γεγονός πως δεν είχε προηγηθεί καμία ενημέρωση του κόμματος από τον Μανώλη Χριστοδουλάκη για τη συμμετοχή στην εν λόγω εκδήλωση.

«Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση του κόμματος για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ούτε συζήτηση με κάποιον στο κόμμα. Προφανώς, αυτό είναι κάτι το οποίο είναι προβληματικό, διότι αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας τους μήνες πριν τις Ευρωεκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή στο MEGA.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, προξενητής πίσω από τον άτυπο αυτό γάμο της κεντροαριστεράς είναι ένας παλιός γνώριμος του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Κοτσακάς. Άλλωστε, δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής πως ο κ. Κοτσακάς όταν ήταν στην Κουμουνδούρου είχε πολύ στενές σχέσεις με τον Διονύση Τεμπονέρα και με την Έφη Αχτσιόγλου. Παρά την απομάκρυνσή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κοτσακάς φαίνεται πως στο παρασκήνιο βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον κ. Τεμπονέρα, με κύρια φιλοδοξία να ρίξουν γέφυρες μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου της Κεντροαριστεράς. Προς επίρρωση αυτού, δεν πρέπει τυχαίο πως ο Διονύσης Τεμπονέρας αν και παρέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη, φροντίζει να επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία την ανάγκη συγκρότησης μιας μεγάλης κεντροαριστερής συμμαχίας απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα φουντώνουν οι φήμες για υπόγειες διαβουλεύσεις κάτω από το ραντέρ της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη για την αναδιαμόρφωση της κεντροαριστεράς ενόψει των ευρωεκλογών, προκαλώντας κραδασμούς και περιδήνηση στα επιτελεία των Κασσελάκη και Ανδρουλάκη.

Στοίχημα για το κυοφορούμενο εγχείρημα αποτελεί το μέγεθος της σεισμικής δόνησης θα προκληθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ από την εκδήλωση για τη διαμόρφωση ενός μετώπου απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ιδίως, τα φώτα είναι στραμμένα στους βουλευτές που είναι δυσαρεστημένοι με τις ηγεσίες των δύο κομμάτων, οι οποίες σε πρώτη φάση έχουν εκφράσει την έντονη ενόχλησή τους για τη συμμετοχή των στελεχών τους στην εκδήλωση.


Πηγή