Όλοι ψάχνονται στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης, ο Τεμπονέρας, ο Παππάς και το «σκιάχτρο» της Νέας Αριστερά

19

Οι χαμηλές δημοσκοπικές καταγραφές και η πιθανότητα να απωλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, από το ΠΑΣΟΚ, οδηγεί τα κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο να αναζητούν στρατηγικές συμμαχίες, οι οποίες θα μπορούσαν να βγάλουν το κόμμα από το σημερινό αδιέξοδο.

Οι προσπάθειες αυτές, όμως, προσκρούουν στη στρατηγική της ηγετικής ομάδας, η οποία φοβάται τα ανοίγματα προς τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας τη Νέα Αριστερά ως πρόφαση για να περιχαρακώσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα, ο στόχος της είναι το να αποδυναμώσει όποιον τολμάει να πει ότι δεν στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζει το κόμμα.

Νέος «υπονομευτής» ο Τεμπονέρας

Στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη έπαιξαν το παιχνίδι του «εσωτερικού εχθρού», εναντίον της Έφης Αχτσιόγλου. Και τους βγήκες, αφού μια μεγάλη μάζα ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πίστεψαν ότι οι κορυφαίοι πρώην υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα, τον «υπονόμευαν» – παρουσιάζοντας τον ηγέτη στο όνομα του οποίου, υποτίθεται, «έπιναν νερό», ως «άβουλο» και ανόητο.

Αφού, λοιπόν, τους βγήκε μια φορά χρησιμοποιώντας τον «στρατό» των διαδικτυακών τρολ και πρόθυμους δημοσιογράφους, αποφάσισαν να το χρησιμοποιούν εναντίον κάθε στελέχους του κόμματος που αμφισβητεί τη «σοφία» του αρχηγού τους και όσων των περιστοιχίζουν – παρά το γεγονός ότι οι έρευνες δείχνουν πως οδηγεί την αξιωματική αντιπολίτευση σε μονοψήφιο ποσοστό.

Πλέον, στρέφονται σε βάρος του Διονύση Τεμπονέρα, για τον οποίο επιφυλάσσουν τον ρόλο του «υπονομευτή» και του ‘εσωτερικού εχθρού». Όλα αυτά, επειδή θα πάει σε μια εκδήλωση που θα βρίσκονται ακόμα ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου – που αποτελεί «κόκκινο πανί» για την Κουμουνδούρου.

Το «σκιάχτρο» της Νέας Αριστεράς

Και αφού η πρώην αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη προσωποποιεί το «απόλυτο κακό» για τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να επαναφέρουν τα περί «αποστατών» σε κάθε ευκαιρία. Με δημόσιες δηλώσεις στελεχών, φτάνοντας ακόμα στο σημείο να μην προσκαλέσουν τη Νέα Αριστερά στο Συνέδριο, για έναν τυπικό χαιρετισμό.

Όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους πρώην συντρόφους τους ως «σκιάχτρο» προς το ακροατήριο τους, με στόχο να το συσπειρώσουν δίπλα στον πρόεδρο τους, τον οποίο προσπαθούν να «υπονομεύσουν» νυν και πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρέμβαση Παππά

Μέσα σε αυτό το κλίμα και με τους Διονύση Τεμπονέρα και Χρήστο Σπίρτζη να ζητούν πρωτοβουλίες για την όλη παράταξη -αν και οι δύο προτάσεις δεν ταυτίζονται- ήρθε μια δήλωση του Νίκου Παππά να προστεθεί δίπλα σε αυτές και θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως «προοδευτικό προσκλητήριο» – αν και με διαφορετικούς αποδέκτες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5», σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για να συγκροτηθούν τα ευρύτερα δυνατά μέτωπα στην πορεία προς τις ευρωπαϊκές εκλογές, αναφέροντας μάλιστα τις δυνάμεις του «Πράττω», την κίνηση του Νίκου Κοτζιά, και τους Οικολόγους Πράσινους.


Πηγή