Δημήτρης Μάντζος: Η καταδίκη Μπελέρη επιβεβαιώνει μια προδιαγεγραμμένη διαδικασία

25

Σε δήλωσή του αναφέρει ότι η καταδίκη του «επιβεβαιώνει μια προδιαγεγραμμένη διαδικασία, την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί διπλωματικά»

Την καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος. Σε δήλωσή του αναφέρει ότι η καταδίκη του «επιβεβαιώνει μια προδιαγεγραμμένη διαδικασία, την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί διπλωματικά».

Η ανακοίνωση του Δημήτρη Μάντζου

Η χθεσινή απόφαση καταδίκης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη, μήνες μετά τη σύλληψη και φυλάκισή του, επιβεβαιώνει μια προδιαγεγραμμένη διαδικασία, την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί διπλωματικά.

Οι διαρκείς δηλώσεις της Αλβανικής Κυβέρνησης και η πρόθεσή της να εργαλειοποιήσει την υπόθεση για πολιτικούς σκοπούς, έχουν δημιουργήσει ισχυρό τεκμήριο παρέμβασης στη λειτουργία των πολιτειακών θεσμών.

Η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ προϋποθέτει τη θωράκιση του κράτους δικαίου, τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, την προστασία των περιουσιών και των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.

Παρακολουθούμε την υπόθεση, ευελπιστώντας ότι θα υπάρξει δίκαιη και αμερόληπτη δίκη στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας.


Πηγή