«Ξαναχτύπησε» η Μαρίνα Πατούλη με ακατάληπες πολιτικολογίες

803

Με νέα δήλωση περί «δήθεν ακομμάτιστης Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ξαναχτύπησε η Μαρίνα Πατούλη, την ώρα που ο σύζυγός της, Γιώργος Πατούλης, δίνει τη μάχη με τη στήριξη της ΝΔ, για την Περιφέρεια Αττικής, προκαλώντας νέα ερωτήματα σχετικά με τη στόχευσή της.

Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Πατούλη ανήρτησε κείμενο με τίτλο «Οι «μάσκες» της δήθεν ακομμάτιστης Τοπικής Αυτοδιοίκησης έπεσαν – Κι ακόμη δεν ήρθαν οι… Αποκριές» και γράφει: «Η πολιτική υποκρισία περί δήθεν ακομμάτιστης Αυτοδιοίκησης έμεινε για λίγο μόνο χρόνο «μακιγιαρισμένη, αφού οι κατηγορίες ανάμεσα σε «εκλεκτούς» και «εξαρτώμενους» από διαφόρους κομματικούς χώρους εξαφάνισαν τα «φτιασίδια» της και αποκάλυψαν το αληθινό πρόσωπό της. Εκείνοι που τη μία στιγμή δηλώνουν υπερασπιστές της ανεξαρτησίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από «χρώματα» και «χρίσματα», την επόμενη ευτελίζουν τον θεσμό, μην μπορώντας να απαλλαγούν από τις κομματικές αγκυλώσεις τους».

Στη συνέχεια, αφού αναφέρεται στην απλή αναλογική, σε κομματικούς τακτικισμούς και παρασκηνιακές μεθοδεύσεις «που επιχειρούν να ασκήσουν πλήρη έλεγχο πάνω στους Δήμους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες», μιλά για «σήψη και παρακμή του πολιτικού μας συστήματος», που «εισχωρεί βαθιά στο κοινωνικό σώμα, οδηγώντας τους πολίτες σε επικίνδυνες ατραπούς, με θύματα τους ίδιους…».

Λίγο ακατάληπτα, θα μπορούσε να πει κανείς, για τα όσα αναφέρει η κα Πατούλη, που κλείνει τη δήλωσή της με τη φράση «Πραγματικοί «άρχοντες» της πόλης είναι οι ίδιοι οι πολίτες της και αυτός που ζητά». Το σίγουρο είναι πάντως, ότι οι πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις της, όπως αυτή, μόνο ζημιά προκαλούν στην προεκλογική προσπάθεια του συζύγου της…