ΣΥΡΙΖΑ: «Ανακωχή» μέχρι την Κεντρική Επιτροπή – «Κλείδωσαν» Αχτσιόγλου – Παππάς

39

Nα κρατήσουν τα «μαχαίρια στα θηκάρια» και να τα βγάλουν στην Κεντρική Επιτροπή, φαίνεται πως σκέφτηκαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της χθεσινής Συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις τους ενόψει της μάχης της Κεντρικής Επιτροπής.

Ορισμένα στελέχη της Κουμουνδούρου, προειδοποιούσαν τις προηγούμενες ημέρες ότι θα προσέλθουν στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου με «άγριες» διαθέσεις, θέτοντας ξανά επί τάπητος το ζήτημα του χρονοδιαγράμματος του νέου προέδρου και ζητώντας να μεταφερθούν οι διαδικασίες για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη. Και ο λόγος δεν είναι άλλος, παρά το γεγονός ότι εντός της Πολιτικής Γραμματείας είναι συντριπτική η υπεροχή των προσώπων που ζητούν να ολοκληρωθεί η διαδικασία στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως άλλωστε θα εισηγηθεί η Πολιτική Γραμματεία.

Μόνο ο Παύλος Πολάκης μίλησε επιτακτικά επί του θέματος, αλλά και αυτός για να διευκρινίσει ότι τάσσεται με την πλευρά εκείνων των στελεχών του πρώην -πλέον- «προεδρικού» στρατοπέδου, που ζητούν παράταση στο χρονοδιάγραμμα – κάτι φυσικά που δεν εξέπληξε κανέναν.

Είναι, λοιπόν, προφανές, πως το «κουαρτέτο» που αποτελείται από τους Χρήστο Σπίρτζη, Διονύση Τεμπονέρα, Παναγιώτη Ρήγα και τον Παύλο Πολάκη, ότι επιχειρούν να προετοιμαστούν για την επικείμενη σύγκρουση του Σαββατοκύριακου. Τότε η Κεντρική Επιτροπή, θα αποφασίσει για το πότε τελικά θα διεξαχθούν οι διαδικασίες.

Και ουδείς είναι σε θέση να προσδιορίσει ποια θα είναι η κατάληξη της ψηφοφορίας, αφού η πολυδιάσπαση του «προεδρικού» στρατοπέδου, έχει ανακατέψει πλήρως την εσωκομματική «τράπουλα», όπως επίσης οι νέες συμμαχίες που έχουν προκύψει, ανάμεσα στην «Ομπρέλα», τη «Νέα Φρουρά» και προσώπων των «προεδρικών»

Πάντως, ο Νίκος Παππάς ζήτησε κατά την τοποθέτηση του να υπάρξει συμβιβαστική λύση, που να δίνει χρόνο, χωρίς να προσδιορίσει ακριβώς το πότε, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ετοιμάζεται να καταθέσει μια τρίτη, συμβιβαστική πρόταση, για εκλογή αρχηγού στο τέλος Σεπτεμβρίου

«Κλείδωσαν» Αχτσιόγλου-Παππάς

Από εκεί και πέρα, φαίνεται πως η Έφη Αχτσιόγλου έλαβε την μεγάλη απόφαση να είναι υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες. Το ίδιο ισχύει και για τον Νίκο Παππά, που θα αποτελέσει το «προεδρικό αντίβαρο» απέναντι στην υποψηφιότητα της πρώην υπουργού.

Επίσης, μοιάζει πολύ ρεαλιστικό το να υπάρξουν ακόμα δύο υποψηφιότητες, μία από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και ακόμα μία από τον Παύλο Πολάκη, χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει ακόμα τις τελικές τους αποφάσεις.

Πηγή