H Νέα Δημοκρατία «στρατοπεδεύει» στη Θεσσαλονίκη εν όψει ΔΕΘ – Αυτά τα μέτρα θα ανακοινωθούν

39

Με αφορμή την 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές η Πειραιώς αποφάσισε να στρατοπεδεύσει στην Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη δώσει εντολή να σχηματιστούν κυβερνητικά κλιμάκια από υπουργούς, υφυπουργούς και κορυφαία στελέχη της ΝΔ τα οποία θα οργώσουν την Βόρεια Ελλάδα αλλά και τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης προκειμένου όχι μόνο να επικοινωνηθεί το κυβερνητικό έργο λόγο ΔΕΘ, αλλά και για να στηριχθούν οι γαλάζιοι υποψήφιοι σε Δήμους και Περιφέρειες.

Ειδικά στις περιοχές όπου τα πράγματα δεν είναι και τόσο «ρόδινα» για τους γαλάζιους υποψηφίους. Προφανώς σστη ΝΔ υπάρχει εδώ και πολύ καιρό ένας προβληματισμός σε αυτό το επίπεδο αφού σε κάποιους δήμους και περιφέρειες εμφανίζονται δεξιοί αντάρτες οι οποίοι έχουν ισχυρά ερείσματα. Οι κομματικές εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν όλες τις επόμενες ημέρες μέχρι την ομιλία του Πρωθυπουργού το επόμενο Σάββατο.

Με δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στη Λευκωσία για την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ τη Δευτέρα, οι μέρες που απομένουν για να δουλέψει το πλαίσιο της Θεσσαλονίκης είναι λίγες, άρα πρέπει να κλείσουν εκκρεμότητες.

Η κυβέρνηση πολιτικά θέλει να στείλει το μήνυμα ότι στο ξεκίνημα της νέας πολιτικής περιόδου θα δώσει τη μάχη της καθημερινότητας χωρίς εκπτώσεις και με διάθεση σύγκρουσης με τα κακώς κείμενα που ενδεχομένως και διαιωνίστηκαν ή δεν αντιμετωπίστηκαν όπως έπρεπε κατά την περασμένη τετραετία.

Εξ ου και η κυβέρνηση, στον απόηχο του υπουργικού, δρομολογεί μια σειρά παρεμβάσεων στο ΕΚΑΒ, στα λεωφορεία, στη δικαιοσύνη και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το μεγαλύτερο μέρος από οικονομικό πακέτο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αφορά τη φοροδιαφυγή. Στόχος είναι περίπου 5 δις. Ευρώ μέσα στην επόμενη τετραετία να εισπραχθούν μέσω των μέτρων που θα περιλαμβάνει η ομιλία του.

Συγκεκριμένα, τα νέα μέτρα είναι τα εξής:

-Μεγάλο πακέτο πάταξης της φοροδιαφυγής -Σύνδεση με σταδιακή μείωση τεκμηρίων και τέλους επιτηδεύματος

-Μέτρα για βραχυχρόνιες μισθώσεις.

-Υποχρεωτική σύσταση εταιρείας για περιουσίες άνω των 2-3 ακινήτων.

-Απαλλαγή από ΦΠΑ του εισπραττόμενου μισθώματος για φυσικά πρόσωπα.

-Χρονικό όριο μισθώσεων.

-Επιδότηση ανακαίνισης για κλειστά διαμερίσματα προς ενοικίαση.


Πηγή