Σία Αναγνωστοπούλου: Δεν δέχομαι ότι είναι κάτι νέο ο Στέφανος Κασσελάκης

93

«Ήμουν από αυτές που είχα πει να γίνει η εκλογή προέδρου γρήγορα για να πάμε στο συνέδριο, κατασταλαγμένοι», είπε η Σία Αναγνωστοπούλου

Για το «στοίχημα» της επόμενης ημέρας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δηλαδή τη διατήρηση της ενότητας, τόσο μετά την μεγάλη ήττα των Εθνικών εκλογών όσο και έπειτα από την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη ως προέδρου του κόμματος, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «NewsRoom», η βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου. Ανέλυσε, στη συνέχεια, τα αίτια της προαναφερθείσας ήττας αλλά και το ζητούμενο από εδώ και πέρα.

Τα αίτια της ήττας δεν ήταν μεταφυσικά

«Ήμουν από αυτές που είχα πει να γίνει η εκλογή προέδρου γρήγορα για να πάμε στο συνέδριο, κατασταλαγμένοι. Να μιλήσουμε για ένα μεγάλο γεγονός, όπως είναι μια τέτοια στρατηγική ήττα. Φαίνεται ότι αυτό που θα γινόταν στο συνέδριο, η σύγκρουση και αντιπαραθέσεις, έγιναν με την εκλογή του προέδρου. Τώρα έχουμε ευθύνη όλοι και όλες. Και για να υπάρξει ενότητα και να κάνουμε ένα πολιτικό και πολιτισμικό άλμα μεταξύ μας, δηλαδή να φτιάξουμε αυτό το νέο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Για μένα είναι απαραίτητο και θα σταματήσει αυτή η μεταφυσική αντιμετώπιση», τόνισε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Ανεύθυνο το λάθος του Ευάγγελου Αποστολάκη

«Ανεύθυνο το λάθος του Αποστολάκη» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στην εκλογή προέδρου και συνέχισε: «Μία τεράστια αντίδραση στη λαϊκή εντολή με όσα προβλήματα έχει, όμως την ορίσαμε εμείς στο συνέδριό μας. Και εμείς αν θέλουμε, πρέπει να προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε. (…) Προβληματική είναι, αλλά έτσι την ορίσαμε. Δεν μπορούμε αριστεροί άνθρωποι να μην σεβαστούμε αυτή τη λαϊκή εντολή που την ορίσαμε εμείς, έστω και αν διαφώνησε ένα σημαντικό μέρος του κόμματος».

Δεν δέχομαι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι κάτι νέο

«Το μεγάλο ερώτημα. Να καθίσουμε να σκεφτούμε τι έγινε, πώς έγινε. Γιατί ούτε μπορώ να δεχτώ ότι ο κύριος Κασσελάκης είναι το νέο. (…) Όλο το team που τον πλαισιώνει, είναι όλα παλιά στελέχη. Είναι άνθρωποι δηλαδή, οι οποίοι έχουν μια μεγάλη διαδρομή σε αυτόν το ΣΥΡΙΖΑ», εξήγησε. «Πρέπει να γνωρίσω τον κ. Κασσελάκη, δεν τον ξέρω».

«Υπάρχει μία κρίσιμη συναίνεση. Το ένα είναι σεβασμός της λαϊκής εντολής, που εξέλεξε τον Πρόεδρο και το άλλο πολύ κρίσιμο επίσης είναι ο σεβασμός των οργάνων του κόμματος για να μπορεί να ανασυγκροτηθεί η κοινότητα του κόμματος. (…) Αν από την μία μεριά δεν υπάρχει σεβασμός της λαϊκής εντολής – όσο προβληματικά και να έχει καθοριστεί – και από την άλλη μεριά δεν υπάρχει σεβασμός των οργάνων όπου εκεί η κοινότητα αποφασίζει (…) τότε πώς θα φτιαχτεί η εμπιστοσύνη», υπογράμμισε η κ. Αναγνωστοπούλου ενώ επισήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε πετύχει την σύνθεση, σεβόμενος τα όργανα το ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή