«Πονοκέφαλο» στην Κουμουνδούρου προκαλεί ο «αταξικός» Κασσελάκης

60

Στην εκτίμηση πως τα όσα ακραία φιλελεύθερα είχε πει ο Στέφανος Κασσελάκης, πριν από, σχεδόν, τρεις μήνες στον ΣΕΒ, αποτελούν τις πραγματικές του ιδεολογικές θέσεις του, οδηγούνται αρκετά στελέχη πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον, καλούνται να τοποθετηθούν ανοιχτά επ’ αυτών, καθώς στις κατ’ ιδίαν «βράζουν» με τα λεγόμενα του προέδρου τους.

Από την ημέρα που ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πει πολλά σε δημόσιες τοποθετήσεις του που έχουν προκαλέσει οργή στο εσωκομματικό πεδίο. Τίποτα, όμως, από τα όσα «μαργαριτάρια» -ως προς τις ιδεολογικές και προγραμματικές θέσεις του κόμματος- έχει πετάξει όλο αυτό το διάστημα, δεν συγκρίνονται με αυτό που ξεστόμισε το βράδυ της Τετάρτης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο «Κύκλος Νέων Επιχειρηματιών».

«Δεν θα χωρίσουμε τους Έλληνες ταξικά, έχουμε ζήσει αρκετή διχόνοια. Ας φτιάξουμε μία καλύτερη κοινωνία και να φτιάξουμε και μία οικονομία για όλους μας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας τους κορυφαίους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κουνούν το κεφάλι τους με απελπισία. Γιατί, τέτοια τοποθέτηση δεν έχουν κάνει ούτε τα συντηρητικά κόμματα της Ευρώπης.

Το πρόβλημα, τώρα, για εκείνους που παρέμειναν κριτικά στην Κουμουνδούρου, είναι διπλό. Αφενός θα πρέπει να απαντούν για τη τοποθέτηση του αρχηγού τους στις δημόσιες συζητήσεις. Αφετέρου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι η νέα ηγετική ομάδα θα επιχειρήσει να περάσει στο Συνέδριο αυτές τις αντιδραστικές και ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις.

Με «καθοδήγηση» Τζάκρη

Αυτό που προβληματίζει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το γεγονός πως ο πρόεδρος τους αγνοεί παντελώς τις θέσεις του πολιτικού φορέα που ηγείται. Ή ακόμα χειρότερα, ότι τις πετάει εσκεμμένα στον κάλαθο των αχρήστων, για να επιβάλει τις δικές του ιδεολογικές θέσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με την Αριστερά – σε οποιαδήποτε μορφή της.

Πάντως, δεν είναι ο Στέφανος Κασσελάκης το πρώτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει προχωρήσει σε μια τέτοια δήλωση, ότι δηλαδή το κόμμα δεν πρόκειται να συνεχίσει να «χωρίζει σε τάξεις» τους έλληνες. Είχε προηγηθεί η Θεοδώρα Τζάκρη, πριν περίπου δέκα ημέρες, στο Mega.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση φορέων στερεοτυπικών αντιλήψεων, θα ξεδιπλώσει πολιτικές που δε θα ξεχωρίζουν τους Έλληνες σε ταξικούς αντίπαλους», είχε δηλώσει η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, με αφορμή την παραπάνω τοποθέτηση, δεν ήταν λίγα εκείνα τα κορυφαία στελέχη ΣΥΡΙΖΑ που σχολίαζαν πως η Θεοδώρα Τζάκρη είναι η «ιδεολογική καθοδηγήτρια» του προέδρου τους. «Ελπίζουμε, μόνο, να μην τον βάλει να ζητήσει και συγνώμη από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά-Βενιζέλου, όπως έκανε πρόσφατα η ίδια», είπε στο Newsbomb.gr πολύπειρο στέλεχος του κόμματος.

Το «καρφί» της Γεροβασίλη

Η «κατάργηση» των κοινωνικών τάξεων από την πλευρά Κασσελάκη, δεν ήταν το μόνο σημείο των όσων ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια εκδήλωση που ενόχλησε την Κουμουνδούρου, αλλά και το «στρατηγείο» του Αλέξη Τσίπρα, στη λεωφόρο Αμαλίας.

Για ακόμα μια φορά, φρόντισε να επιτεθεί στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, υπογραμμίζοντας πως επί μνημονίων, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «τιμωρητική προς τους ελεύθερους επαγγελματίες και τη μεσαία τάξη».

Επομένως, μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή της Όλγας Γεροβασίλη να στηρίξει με σθένος τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα και ειδικά το «μαξιλάρι» των 37 δις ευρώ που άφησε ως παρακαταθήκη στη χώρα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στον Προϋπολογισμό.

«Όμως, εμείς έχουμε την υποχρέωση να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Γιατί εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια στα οποία μας έβαλε η Νέα Δημοκρατία. Εμείς ρυθμίσαμε το χρέος, εμείς αφήσαμε το μαξιλάρι ασφάλειας και μπόρεσε η χώρα να σταθεί όρθια στην πανδημία και να πάρει την επενδυτική βαθμίδα», σημείωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής.


Πηγή