Σκυλακάκης για αγρότες: Δεν υπάρχει ίχνος δημοσιονομικού χώρου

30

Αύριο πραγματοποιείται πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών από τα μπλόκα για τις οριστικές αποφάσεις τους μετά τις προτάσεις της κυβέρνησης για φθηνότερο ρεύμα και επιστροφή ΕΦΚ

Εν αναμονή των οριστικών αποφάσεων των αγροτών για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, με κρίσιμη την αυριανή ημέρα, η κυβέρνηση απευθύνει «μήνυμα» πως δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια, μετά την πρώτη αντίδρασή τους, ότι δεν ικανοποιήθηκαν στο σύνολό τους τα αιτήματά τους.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει ίχνος δημοσιονομικού χώρου από εδώ και πέρα για την περίπτωση των αγροτών. Ανοιχτός διάλογος μπορεί να υπάρχει πάντα, αλλά με ανοιχτούς δρόμους».

Ερωτηθείς για τα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα που ζητούν οι αγρότες να διαμορφωθεί η τιμή στο αγροτικό ρεύμα, ο κ. Σκυλακάκης απάντησε ότι δεν γίνεται μια κοινωνική ομάδα να παίρνει ρεύμα κάτω του κόστους.

Επισήμανε παράλληλα ότι οι αγρότες λαμβάνουν κρατικές επιδοτήσεις, τις μεγαλύτερες από οποιονδήποτε άλλο κλάδο της οικονομίας, προσθέτοντας ότι αυτές οι επιδοτήσεις έχουν πολύ αυστηρά όρια που βάζει η Ευρώπη.

Για το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο που ζητούν οι αγρότες, ανέφερε ότι είναι ένα ζήτημα που η κυβέρνηση θα το συζητήσει εξαντλητικά μαζί τους, καθώς πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα πιο δίκαιο, για να λειτουργεί με βάση την πραγματική αγροτική κατανάλωση.

Ανάλογη ήταν η στάση και του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ, ο οποίος αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργου με τους αγρότες σημειώνοντας πως σε επίπεδα φορολόγησης η κυβέρνηση πήγε στα κατώτερα δυνατά επιτρεπόμενα όρια τον ΦΠΑ, 6% σε λιπάσματα, ζωοτροφές, 13% από 23% στα μηχανήματα. Δεν επιτρέπεται να πάμε κάτω από αυτό».


Πηγή