«Έφραξε» ο δρόμος του Κασσελάκη για τη Βουλή, άνοιξε για το Ευρωκοινοβούλιο;

20

Τις σκέψεις να είναι ο Στέφανος Κασσελάκης υποψήφιος ευρωβουλευτής, έχουν αρχίσει να κάνουν ήδη στο περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ακύρωση των σχεδίων που είχαν καταρτήσει για να κερδίσει θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η συμμετοχή του προέδρου στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, θα δώσει ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις κάλπες, αλλά και πως θα καταστήσει τον Στέφανο Κασσελάκη απόλυτο κυρίαρχο στο εσωκομματικό παιχνίδι.

Ένας δρόμος «έφραξε»…

Τα «μαγειρέματα» για να κερδίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μια θέση στη Βουλή, είχαν αρχίσει εδώ και καιρό στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των εκλογών του καλοκαιριού, Όθωνας Ηλιόπουλος, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, καθώς οι επιστημονικές υποχρεώσεις του είναι μεγάλες.

Έτσι, σκέφτηκαν οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, θα μπορούσαν να πείσουν τους υπόλοιπους πέντε επιλαχόντες να παραιτηθούν της έδρας και με αυτό τον τρόπο ο αρχηγός τους να βρεθεί και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον, όμως, μετά τη δήλωση της νομικού Ζωρζέττας Λάλη, ότι θα κρατούσε την έδρα, στα σχέδια αυτά μπήκε οριστική «ταφόπλακα». Και φρόντισε η ίδια να τον ενημερώσει γι αυτή της την πρόθεση, καθώς είχαν τηλεφωνική επικοινωνία.

…ένας άλλος ανοίγει;

Η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε εκνευρισμό στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, την ώρα που κάποιοι έβλεπαν μια χαμένη ευκαιρία για τον πρόεδρο, ορισμένοι διέκριναν μια μεγάλη ευκαιρία.

Αυτή δεν είναι άλλη, παρά η συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές. Όπως λένε πρόσωπα που συζητούν συχνά με τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου, ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι καινούργιο. Έχει συζητηθεί αρκετά στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά είχε απορριφθεί ε εκείνη τη φάση.

Τώρα, όμως, οι οπαδοί αυτής της ιδέας την επαναφέρουν, καθώς θεωρούν ότι μπορεί να δώσει νέα πνοή στο κόμμα τους. Όπως ισχυρίζονται, το να ριχτεί ο ίδιος ο πρόεδρος στη «μάχη» των ευρωεκλογών, θα έδινε την εικόνα πανστρατιάς στους πολίτες.

Παράλληλα, θα μπορούσε ο ίδιος να εκλεγεί σε μια θεσμική θέση – άλλωστε υπάρχουν και άλλοι ευρωβουλευτές που είναι αρχηγοί κομμάτων. Τέλος, υπογραμμίζουν πως αν ο Στέφανος Κασσελάκης βρεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο, θα βγει σαρωτικά πρώτος σε σταυρούς. Πιστεύουν, μάλιστα, ότι θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τριπλάσιους σταυρούς από τις ψήφους που πήρε στην εσωκομματική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου.

«Τότε, μετά τις ευρωεκλογές, ποιος θα τολμούσε να αμφισβητήσει τον πρόεδρο των 200.000 σταυρών;», αναφέρουν χαρακτηριστικά εκείνοι που απεργάζονται αυτό το σχέδιο.


Πηγή